West-Vlaanderen

pOPERINGE

STEFANS POTTERY :
een leuke stop bij een pottenbakker te lande in Roesbrugge, Lindestraat 6 – bij Carine en Stefan.
Tussen wandelknooppunten 51 en 52 (Ijzervallei – wandelnetwerk 26).
Tussen fietsknooppunten 9 en 57.

Wil je alvast meer weten over het veelzijdige Roesbrugge-Haringe rond Stefans Pottery én een mooie omschrijving horen van RUSTPUNTEN? Lees en bekijk het leuke filmpje! https://www.libelle.be/nest/mijn-dorp-roesbrugge-haringe/

UPSTREAM STUDIO :
een beetje verstopt, dit gezellig atelier waar Nathalie haar creativiteit kwijt kan… vertrouw dus op het rustpunt-logo en duw hun deur open! Je wordt met open armen ontvangen op een uitnodigend terras en je kan er snuisteren in de handgemaakte oorringen en je laten wegwijs maken in het ambachtelijk zeep maken! Welkom in Roesbrugge, Bergenstraat 3 – bij Nathalie en Chris.
Tussen wandelknooppunten 3 en 5 (Ijzervallei- wandelnetwerk 26).
Tussen fietsknooppunten 9 en 74.

STAL ‘T BARDEHOF :
een actief landbouwbedrijf met camping rustig gelegen te midden van de bossen… en met de mogelijkheid om de paarden te bezoeken!! Welkom in Krombeke, Barlebuizestraat 8 – bij Inge en Luc.
Tussen wandelknooppunten 4 en 26 (Hoppeland – Wandelnetwerk 25).
Tussen fietsknooppunten 2 en 66.

KWIZIEN KATRIEN :
ontdek tijdens mooie zomerdagen het heerlijk tuinterras van Katrien in het landelijke Proven, Canadaweg 14 – en vraag gerust meer uitleg over haar passie: de mediterrane en gezonde keuken klaarmaken voor kleine groepen! Picknicken kan hier in de tuin op plaids, maar je kan er evengoed genieten van haar huisbereide tapas met een streekdrankje – bij Katrien.

Tussen wandelknooppunten 31 en 32 (Hoppeland – wandelnetwerk 25) en op de nieuwe Provenade-route
Nabij fietsknooppunt 26 en heel de zomer ook op de FC De Kampioenen zoektocht route! Ook langs de Fleternaroute kom je Katrientje tegen…

ALVERINGEM

HOF TER HEEBEKE:
aan de rand van de verdronken hooilanden langs de Heidebeek ligt deze knappe B&B met een OVENHUISJE en gezellig terrasje en vijver voor de gasten én voor de voorbijkomende fietsers en wandelaars. Welkom in Alveringem, Meersdreef 1 – bij Krista en Bernard.
Tussen wandelknooppunten 44 en 47 (Ijzervallei – Wandelnetwerk 26) .
Tussen fietsknooppunten 61 en 72.

B&B Hof ter Heebeke: Krista, Bernard en hun fantastische omgeving!

‘T ZEUGEKOT:
heel landelijk gelegen, dicht bij de Franse grens, ligt deze actieve hoeve langs rustige fiets- en wandelpaden. Kies je picknick-plek uit: op het erf, in het zaaltje, bij de speelweide… en ontdek wat deze boerderij ook aan toeristen te bieden heeft! Welkom in Beveren aan de Ijzer, Sint-Omaarsstraat 4 – bij Ann en Carlo.
Tussen wandelknooppunten 1 en 2 ( Ijzervallei – Wandelnetwerk 26) .
Op de fietsknooppunten route: de Frontierenroute van 41 km .

ZOMERTUIN N’OF:
een fantastische initiatief van kapster Kathleen! Wat als je tuin zo mooi is om er alléén van te genieten? Dan laat je toch gewoon anderen meegenieten? Jawel, je mag hier gewoon in de tuin komen zitten en tot rust komen in deze bijzondere ‘hof’ met landelijk verzicht. Je bent zelfs welkom om in de zwemvijver te plonsen! Welkom in Stavele, IJzerstraat 27B – bij Kathleen en Didier.
Tussen wandelknooppunten 11 en 49 (Ijzervallei – Wandelnetwerk 26) .
Tussen fietsknooppunten 62 en 77.

middelkerke

‘T GROENSELPOORTJE :
een authentieke boerderij waar actief groenten verbouwd en verkocht worden. Gelegen midden in de velden van Sint-Pieterskapelle, vind je hier de mogelijkheid om op het hoeveterras of in het picknickhuisje te vertoeven. Hier kan je ook terecht voor een hoevepicknick en een rijkdom aan streekprodukten. Zin in een milkshake met VERSE melk? Hier moet je zijn!
in Sint-Pieterskapelle, Bazelarestraat 6 – Bij Katleen en Hans
Tussen fietsknooppunten 22 en 52.

DIKSMUIDE

‘T HOF VAN DE RHILLE :
voor de melk-liefhebber is dit een ideale stop! Gelegen nabij de Woumense broeken en het natuurreservaat de Blankaart, net buiten het centrum van Woumen vind je dit melkveebedrijf terug. Je kan er terecht in het winkeltje voor een heel breed gamma aan melkproducten en ze hebben ook een hoeveterras met een aanbod voor wie zin heeft in wat anders!
in Woumen, Pollaertstraat 29 – Bij Ans en Lieven
Tussen fietsknooppunten 45 en 80.

KEIEMSE KAZEN ( HET DISCHHOF) :
Ze blijven je verbazen. Wie de heerlijke kazen van Het Dischhof nog niet kent, die moet hier dringend eens een stop inlassen. Je kan het gat in je kaascultuur alvast dichten in hun infopunt met kazomaat (24/24) en misschien passeer je net als hun hoevewinkel open is! Leerrijk en heerlijk! In hun kleine boomgaard midden de Diksmuidse polderrust kan je lekker picknicken en kunnen de kinderen zich amuseren met de boomstammen.
Wie hier wat langer wil vertoeven boekt best op voorhand een uitgebreide rondleiding
in Keiem, Dodepaardenstraat 58 – Bij Katrien en Dries
Tussen fietsknooppunten 7 en 28.

wervik

HOEVE MAHIEU :
bij deze derde generatie tuinbouwers kan je van mei tot september verpozen aan hun picknickbank. In de automaat (tot eind juli) of in het winkeltje vind je hun aardbeien, kersen en sappen. Deugddoende tussendoortjes & lekker lokaal op je rustpuntje in Wervik, Calvariestraat 20 – Bij Wim.

Tussen fietsknooppunten 34 en 74 – je moet wel even afwijken: van 34 naar 74 de Hoogweg links oprijden… enkele 100 m verder vind je hen in de eerste hoevegebouwen in de Calvariestraat!
Langs de tabaksroute (fietsroute)!